22 may – Beynəlxalq Biomüxtəliflik Günüdür

2000-ci il dekabrın 20-də BMT-nin Baş Assambleyası 55/201 nömrəli qətnaməsi ilə 22 may tarixini Bioloji müxtəliflik üzrə Konvensiyanın qəbul olunması, həmçinin "Beynəlxalq bioloji Müxtəliflik günü" elan etmişdir.
Hər il BMT-nin Baş katibi Beynəlxalq Biomüxtəliflik Günü münasibətilə ictimaiyyət üçün mesaj hazırlayır. Müxtəlif illərdə bu günün müxtəlif mövzuları olmuşdur. 2014-cü ilin mövzusu "Adaların biomüxtəlifliyidir".

22/05/2015
BDU kollektivi yanğında həyatını itirmiş tələbəsindən hüznlə danışdı

Bu gün Bakı Dövlət Universitetində Binəqədi rayonunda baş vermiş yanğında faciəli şəkildə həyatını itirən BDU-nun Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin 3-cü kurs tələbəsi Ülkər
Eyvazovanın anım mərasimi keçirilib.

21/05/2015

Əziz Şövqü  müəllim!
Sizə Bakı Dövlət Universitetinin ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin çoxsaylı kollektivinin, professor-müəllim heyətinin və tələbələrinin ən səmimi salamlarını yetirir və anadan olmağınızın 80 illiyi münasibətilə Sizi ürəkdən təbrik edirik.

20/05/2015
IV kursların Yekun Buraxılış işlərinin müdafiəsi

18.05.15-ci il tarixdə Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsində IV kurs tələbələrinin Yekun Buraxılış işlərinin müdafiəsi keçirilmişdir

18/05/2015
Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsində konfrans

Bakı Dövlət Universitetinin ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsində ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 92-ci ildönümünə həsr edilmiş doktorant, dissertant və magistrantların IV respublika elmi-praktiki konfransı keçirilib.

07/05/2015
Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin tələbələri ümumtəhsil məktəblərində ekologiyanın tədrisinin müasir metodikası üzrə açıq dərslərdə iştirak ediblər

Təhsil Nazirliyinin Respublika Ekoloji Tərbiyə və Təcrübəçilıik Mərkəzinin təşəbbüsü və Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsi tələbələrinin iştirakı ilə Bakının Xəzər rayonunun ümumtəhsil məktəblərində ekologiyanın tədrisinin müasir metodikası üzrə açıq dərslər təşkil olunub.

05/05/2015
Rusiya Federasiyasının əmakdar ekoloqu BDU-da olub

Rusiya Federasiyası Tümen Dövlət Universitetinin Ekologiya və Təbii Sərvətlərdən Səmərəli İstifadə Elmi-Tədqiqat İnstitutunun direktoru, Rusiya Federasiyasının əməkdar ekoloqu, professor A.B.Soromotin Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsində olub.

24/04/2015
Ümumdunya yer günü

Əsası C.Sterlinq Mortan tərəfindən qoyulan Yer gününün bayram edilməsi XIX-cu əsrin 40-cı illərindən başlayır. 1872-ci ildə C. Morton Nebraska ştatının il ərzində bir günün ətraf ərazinin yaşıllaşmasına həsr edilməsi təklifi ilə çıxış edir və birinci ağac əkmə günü milyona yaxın ağac əkilir.

22/04/2015
BDU AMEA ilə anlaşma memorandumu imzaladı

Bu gün Bakı Dövlət Universiteti ilə AMEA-nın Torpaqşünaslıq və Aqrokimya İnstitutu arasında anlaşma memorandumu imzalanıb.

09/04/2015
31 mart – Azərbaycanlıların soyqırımı günüdür

1998-ci ildən 31 mart Azərbaycan Respublikasında dövlət səviyyəsində Azərbaycanlıların soyqırımı günü kimi qeyd edilir. Bu soyqırım Azərbaycan xalqı və dövlətçiliyinin tarixində baş vermiş faciəli hadisələrə milli yaddaşın təzahürüdür. Azərbaycanlıların kütləvi surətdə qırğını, repressiyalara məruz qalması, doğma yurdlarından sürgün edilməsi və didərgin salınması XX əsr tarixinin ən faciəli və dəhşətli səhifələrindəndir.

31/03/2015
Ümummilli Lider H.Ə.Əliyevin anadan olmasının 92 illik yubileyinə həsr olunmuş Respublika Elmi Konfrans

7-8 may 2015-ci il tarixində Ümummilli Lider H.Ə.Əliyevin anadan olmasının 92 illik yubileyinə həsr olunmuş “XXI ƏSRDƏ EKOLOGİYA VƏ TORPAQŞÜNASLIQ ELMLƏRİNİN AKTUAL PROBLEMLƏRİ” mövzusunda IV Respublika Elmi Konfransı keçirəcəkdir.

29/03/2015
22 mart - Ümumdünya su ehtiyatları günüdür

Hər il martın 22-də Ümumdünya su ehtiyatları günü, yaxud Ümumdünya su günü (World Day of Water) qeyd olunur. Bu gün BMT Baş Assambleyasının 1993-cü il 22 fevral tarixli qərarına əsasən qeyd olunmağa başlanıb.

18/03/2015
Novruz bayramınız mübarək!

Novruz yazın, baharın ilk günü, təbiətin canlanması, torpağın oyanması bayramıdır. Bu gözəl bayram münasibətilə Sizi səmimi qəlbdən təbrik edir, bahar əhval-ruhiyyəli, xoş, mənalı günlər yaşamağınızı arzu edirik. Novruz bayramında bütün istəklərinizin həyata keçməsi diləyi ilə. . .

17/03/2015
14 Mart Ümumdünya çaylar günüdür

Bir çox ölkələrdə 14 Mart Ümumdünya çaylar günü (Day of Action for Rivers) kimi qeyd olunur. Əvvəllər bu günü Beynəlxalq bəndlərə qarşı, çaylar, su və həyat uğrunda mübarizə günü (International Day of Action Against Dams and for Rivers, Water and Life) adlandırırdılar.

14/03/2015
Almaniya Beynəlxalq Əməkdaşlıq Cəmiyyətinin (GİZ) nümayəndə heyəti Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsində olub

Almaniya Beynəlxalq Əməkdaşlıq Cəmiyyətinin (GİZ) “Cənubi Qafqazda Biomüxtəlifliyin Davamlı İdarəolunması Proqramı” çərçivəsində Qiymətləndirmə Missiyasının rəhbəri İsabel Hinrichsenin başçılıq etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetinin Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsində olub.

03/03/2015

Bu gün fakültədə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin əmrinə əsasən “Müasir gənclik və milli-mənəvi, Bəşəri dəyərlər” mövzusunda elmi-praktik konfrans keçirilibdir

27/02/2015
Elan!