16 sentyabr Ozon qatının mühafizəsi günüdür

16/09/2015
Dekan birinci kurs tələbələri ilə görüşüb

14 sentyabr 2015-ci il tarixində Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin dekanlığının fakültəyə yeni daxil olmuş birinci kurs tələbələri və onların valideynləri ilə görüşü keçirilmişdir

14/09/2015
Yay məktəbi davam edir

24 avqust – 06 sentyabr 2015-ci il tarixlərində nəzərdə tutulmuş “Azərbaycanın Landşaftlarının Tədqiqi” adlı yay məktəbi müvəffəqiyətlə davam edir

31/08/2015
“Azərbaycanın Landşaftlarının Tədqiqi” adlı yay məktəbi

14/08/2015
Magistrantlar beynəlxalq komissiya qarşısında müdafiə etdilər, sertifikatlara layiq görüldülər

Avropa Birliyinin TEMPUS proqramı çərmivəsində həyata keçirilən ECONANO layihəsinin növbəti seminar-mitinqi 08-10 iyul tarixlərində Bakı Dövlət Universitetində keçirilib

10/07/2015
XIII Beynəlxalq elmi-praktiki konfrans

Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin əməkdaşları Rusiyanın Moskva şəhərində “Современные концепции научных исследований” mövzusunda XIII Beynəlxalq elmi-praktiki konfransda iştirak etmişlər

24/06/2015
“Yay məktəb”ində iştirak üçün elan

Azərbaycan landşaftlarının tədqiqi
Alman-Azərbaycan tələbələrinin (Griefswald Universitetinin və Bakı Dövlət Universitetinin tələbələri )yay məktəbi və ekspedisiyada biomüxtəlifliyin qorunması üçün qarşılıqlı təlimlər təşkil olunacaq!

05/06/2015
Ekologiya ixtisasının tələbələri QubaTədris təcrübə və istirahət mərkəzində

Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin Ekologiya ixtisası üzrə təhsil alan II kurs tələbələri Quba Tədris təcrübə və istirahət mərkəzində çöl-tədris təcrübəsi keçirlər.

02/06/2015
BDU tələbələrini Qubaya yola saldı

Bakı Dövlət Universitetində müvafiq ixtisasların xüsusiyyətlərindən asılı olaraq istehsalat çöl təcrübəsinə start verilib.

01/06/2015
BDU-nun tələbəsi iki mühüm tədbirdə iştirak edib.

Bakı Dövlət Universitetinin Ekologiya və Torpaqşünaslıq fakültəsinin 4-cü kurs tələbəsi Əfəndizadə Pərviz Qorxmaz oğlu iki mühüm tədbirdə iştirak edib.

25/05/2015
Mayın 23-ü Ekologiya və Təbii Sərvətlər Nazirliyi işçilərinin peşə bayramıdır

Mayın 23-ü  Ekologiya və Təbii Sərvətlər Nazirliyi işçilərinin peşə bayramıdır. Ölkəmiz müstəqillik əldə etdikdən sonra ümummilli lider Heydər Əliyevin 23 may 2001-ci il tarixli sərəncamı ilə Ekologiya və Təbii Sərvətlər Nazirliyi yaradılıb. 23 may Ekologiya və Təbii Sərvətlər Nazirliyi işçilərinin peşə bayramı isə Prezident İlham Əliyevin 16 may 2007-ci il tarixli sərəncamı ilə təsis olunub

23/05/2015
22 may – Beynəlxalq Biomüxtəliflik Günüdür

2000-ci il dekabrın 20-də BMT-nin Baş Assambleyası 55/201 nömrəli qətnaməsi ilə 22 may tarixini Bioloji müxtəliflik üzrə Konvensiyanın qəbul olunması, həmçinin "Beynəlxalq bioloji Müxtəliflik günü" elan etmişdir.
Hər il BMT-nin Baş katibi Beynəlxalq Biomüxtəliflik Günü münasibətilə ictimaiyyət üçün mesaj hazırlayır. Müxtəlif illərdə bu günün müxtəlif mövzuları olmuşdur. 2014-cü ilin mövzusu "Adaların biomüxtəlifliyidir".

22/05/2015
BDU kollektivi yanğında həyatını itirmiş tələbəsindən hüznlə danışdı

Bu gün Bakı Dövlət Universitetində Binəqədi rayonunda baş vermiş yanğında faciəli şəkildə həyatını itirən BDU-nun Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin 3-cü kurs tələbəsi Ülkər
Eyvazovanın anım mərasimi keçirilib.

21/05/2015

Əziz Şövqü  müəllim!
Sizə Bakı Dövlət Universitetinin ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin çoxsaylı kollektivinin, professor-müəllim heyətinin və tələbələrinin ən səmimi salamlarını yetirir və anadan olmağınızın 80 illiyi münasibətilə Sizi ürəkdən təbrik edirik.

20/05/2015
IV kursların Yekun Buraxılış işlərinin müdafiəsi

18.05.15-ci il tarixdə Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsində IV kurs tələbələrinin Yekun Buraxılış işlərinin müdafiəsi keçirilmişdir

18/05/2015
Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsində konfrans

Bakı Dövlət Universitetinin ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsində ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 92-ci ildönümünə həsr edilmiş doktorant, dissertant və magistrantların IV respublika elmi-praktiki konfransı keçirilib.

07/05/2015
Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin tələbələri ümumtəhsil məktəblərində ekologiyanın tədrisinin müasir metodikası üzrə açıq dərslərdə iştirak ediblər

Təhsil Nazirliyinin Respublika Ekoloji Tərbiyə və Təcrübəçilıik Mərkəzinin təşəbbüsü və Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsi tələbələrinin iştirakı ilə Bakının Xəzər rayonunun ümumtəhsil məktəblərində ekologiyanın tədrisinin müasir metodikası üzrə açıq dərslər təşkil olunub.

05/05/2015
Rusiya Federasiyasının əmakdar ekoloqu BDU-da olub

Rusiya Federasiyası Tümen Dövlət Universitetinin Ekologiya və Təbii Sərvətlərdən Səmərəli İstifadə Elmi-Tədqiqat İnstitutunun direktoru, Rusiya Federasiyasının əməkdar ekoloqu, professor A.B.Soromotin Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsində olub.

24/04/2015
Ümumdunya yer günü

Əsası C.Sterlinq Mortan tərəfindən qoyulan Yer gününün bayram edilməsi XIX-cu əsrin 40-cı illərindən başlayır. 1872-ci ildə C. Morton Nebraska ştatının il ərzində bir günün ətraf ərazinin yaşıllaşmasına həsr edilməsi təklifi ilə çıxış edir və birinci ağac əkmə günü milyona yaxın ağac əkilir.

22/04/2015
BDU AMEA ilə anlaşma memorandumu imzaladı

Bu gün Bakı Dövlət Universiteti ilə AMEA-nın Torpaqşünaslıq və Aqrokimya İnstitutu arasında anlaşma memorandumu imzalanıb.

09/04/2015
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Plastik tullantılardan alınan neft

İsraildə plastik tullantılardan neft alınması üçün Ətraf mühitin mühafizəsi nazirliyi tərəfindən  Ramat-Xovev şəhərində zavod tikilmişdir