23/09/2016
Çöl-torpaq tədqiqatları

1. Koreyanın Seul Milli Universitetinin professoru Hi Yonq Ronun rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olduqdan sonra 23.09.016-cı il tarixində AMEA Torpaqşünaslıq və Aqrokimya İnstitutunun Ucar dayaq stansiyasında çöl-torpaq tədqiqatları aparmışlar. Tədqiqatlar üç tərərfli əməkdaşlıq çərçivəsində aparılır və gələcəkdə davam etdirilməsi planlaşdırılır. Tədqiqatın məqsədi respublikamızın şoran və şorakətli torpaqlarının məsafədən  öyrənilmə texnologiyasının (kosmik) tətbiqi nəticəsində müasir xəritələrinin tərtibidir. Unversitetimizi Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin dosentləri Akif Oruclu və Azər Cəfərov təmsil etmişdir.

Plastik tullantılardan alınan neft

İsraildə plastik tullantılardan neft alınması üçün Ətraf mühitin mühafizəsi nazirliyi tərəfindən  Ramat-Xovev şəhərində zavod tikilmişdir

“Ümumrespublika Yaşıllaşdırma” marafonu

“Ümumrespublika Yaşıllaşdırma” marafonu 5 noyabr 2014-cü il tarixində Heydər Əliyev Fondunun vitse-Prezidenti, IDEA İctimai Birliyinin təsisçisi və rəhbəri Leyla xanım Əliyevanın təşəbbüsü ilə başladılmışdır