16/10/2014
BDU-nun laborantı “Digital Herbary” seminarına dəvət olunub

Bakı Dövlət Universitetinin Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin Bioekologiya kafedrasının laborantı Abbasov Abdin Almaniya-Azərbaycan Əməkaşlıq Birliyi GİZ-in  təşkilatçılığı ilə Almaniyanın Greifswald Universitetində Michael Succow fondunun “Flora GREIF” layihəsinin tərkib hissəsi kimi keçirilmiş “Digital Herbary” seminarına dəvət olunub. Seminarda Azərbaycanla yanaşı Qazaxıstan və Özbəkistandan da nümayəndələr iştirak edib. A.Abbasov seminarda Universitetin tarixi, fəaliyyəti və herbari fondu haqqında təqdimatla çıxış edib. Nümayəndə heyyəti Greifswald Universitetinin Botanika İnstitutunda HerbScan aparatı vasitəsilə elektron herbari hazırlanması prosesini izləyib, herbari fondu ilə tanış olub, Botanika bağını ziyarət ediblər. Həmçinin iştirakçılar Azərbaycandan da toplanmış bitki nümunələrinin saxlandığı Almaniyanın ən böyük herbari fondu olan Berlin-Dahlem Botanika bağı və muzeyini ziyarət ediblər.