02/10/2018
BDU-da HORİZON-2020 üçün yeni qrant layihəsinin müzakirəsi olub

Sentyabrın 27-də Bakı Dövlət Universitetinin Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında Avropa Komissiyasının Tədqiqat və İnnovasiya proqramı - HORİZON-2020 üçün yeni qrant layihəsinin müzakirəsi olub. İtaliyanın Sapienza Universitetinin professoru Luca Di Palma “Xəzər dənizi regionunun bərpası üçün Azərbaycan - Avropa şəbəkəsi təlim və təhsil potensialının qurulması” mövzusunda birgə əməkdaşlıq layihəsinin hazırlanmasını təklif edib. Layihənin müzakirəsində Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov, Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin dekanı, professor Nazim Şəmilov, Ekoloji kimya kafedrasının müdiri, professor Sevinc   Hacıyeva , Təhsil Nazirliyinin nümayəndəsi Anar Kazımov, Bakı Ali Neft məktəbinin, Azərbaycan Texniki Universitetin, Azərbaycan Su-kanal Elmi Tədqiqat İnstitutunun, AZEKOLAB özəl laboratoriyanın və Nanoaraşdırmalar laboratoriyasın  nümayəndələri iştirak edib. Layihənin Avropadan tərəfdaşları kimi Yunanıstanın Patras Universiteti, Fransanın Paris 13 Universiteti, Almaniyanın  və Danimarkanın  universitetlərindən biri təklif olunub. Müzakirədə layihənin əsas məqsədi və onun həyata keçirilməsi yolları təhlil edilib, layihənin  2019-cu il  yanvarın ilk ongünlüyünə təqdimat üçün tam hazır  olması nəzərdə tutulub.