21/10/2014
Albaniyanın Parlament sədri BDU-da

Albaniya Respublikası Parlamentinin sədri İlir Metanın rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub. Tədbiri açan rektor, akademik Abel Məhərrəmov ölkələrimiz arasında olan münasibətlərdən, o cümlədən təhsil və elm sahəsində qurulan əlaqələrin əhəmiyyətindən danışıb.

Öz növbəsində Albaniya Respublikası Parlamentinin sədri İlir Metan Azərbaycanda və BDU-da olmaqdan məmnunluğunu ifadə edib.

Görüşdə Tirana Texniki və Bakı Dövlət Universiteti arasında qurulan münasibətlərdən də bəhs edilib və əlaqələrin daha da inkişaf etdirilməsi  məqsədilə Anlaşma Memorandumu imzalanıb.

Memorandumu rektorlar - Abel Məhərrəmov və  Yorqak Kaçani imzalayıblar. Çıxışlarda bildirilib ki, bundan sonra təhsil, elm sahəsində münasibətlər daha da genişlənəcək, uğurlu nəticələr əldə ediləcək.

Albaniya Respublikası Parlamentinin sədri İlir Metan “Universitetin fəxri qonağı” diplomu ilə təltif edildikdən sonra nümayəndə heyəti bir sıra laboratoriyalarda və mərkəzlərdə olublar. Qonaqlar BDU-da yaradılan şəraitdən məmnunluqlarını ifadə edərək, xoş təəssüratla ayrılıblar.